Történelmi Győzelmek a 2025-ös Quintessence Versenyen!

Idén ismét bizonyítottuk, hogy a minőség és a hagyomány az igazi pálinka szíve. A Sáppusztai Pálinkafőzde nemcsak megvédte címét, hanem rekordokat döntött a jubileumi Quintessence versenyen – egy esemény, amely minden évben az ország és a régió legkiválóbb termékeit vonzza.
Minden évben izgalommal tölt el minket a pálinkaversenyek előkészítése, de a 2025-ös Quintessence előkészítése különösen meghatározó időszak volt számunkra. Már a tavalyi évben elkezdtük finomítani a receptjeinket – mindezt a tökéletes végeredmény érdekében. A felkészülés során nemcsak a minőségre, hanem az innovációra és a hagyományos értékek megőrzésére is nagy hangsúlyt fektettünk. Az igazi izgalom azonban akkor kezdődött, amikor januárban a versenybírák már elkezdték a kóstolást, előzetesen értékelve a pálinkák és párlatok egyedi aromáit, tisztaságát. Ez az időszak nem csak szakmai kihívás volt, hanem a csapatunk számára egy igazán személyes élmény is, hiszen minden cseppünkben ott volt az elhivatottság és a szenvedély, amit a pálinka iránt érzünk.
A Győzelmek Ragyogó Fényében
Minden egyes benevezett tételünk érmet kapott!
- 3 bronz
- 12 ezüst
- 16 arany
- Emellett 10 champion díj is a miénk lett!
Eredményeinknek köszönhetően ismét elnyertük a „2025 legjobb kereskedelmi főzdéje” címet, és büszkén viselhetjük a verseny abszolút győztese kitüntetését. De ez még nem minden: a közönség szavazata alapján a Deep Citrom párlatunk lett a „2025 közönségdíjas pálinkája/párlata” – egy elismerés, ami megerősíti, hogy a kreativitás és az innováció sem ismer határokat!
Kiemelkedő Eredmények a Verseny Több Kategóriájában
- A „2025 legjobb pálinkája” versenyben a legújabb Piros Vilmoskörte pálinkánk ért el fantasztikus 2. helyezést, mely a Vilmoskörte kategóriában champion díjat is hozott.
- A bérfőzdék között 3. helyezést értünk el – köszönjük bérfőzetőinknek a bizalmat!
- Főzőmesterünk, Vékony Tibor, a bírák szigorú versenyében szintén a harmadik helyen végzett.
Ezen felül a verseny 15 éves történetének legsikeresebb főzdéjeként a statisztikák igazolják, hogy az elmúlt években összesen:
- 37 champion díj
- 4x a verseny legjobb pálinkája
- 3x a közönségdíjas pálinka/párlat
A Verseny Különlegességei és Újdonságai
A díjátadó gálát idén először a Debreceni Egyetem patinás Díszudvarában tartották, ahol a rektor, az Agrárminisztérium államtitkára, valamint a verseny igazgatója, Takács László is fontos gondolatokkal és jókívánságokkal köszöntötték a résztvevőket. A rendezvény házigazdája, Rákóczi Ferenc, hiteles pálinkafogyasztóként tette felejthetetlenné az estét.
A versenyen rekord számú, összesen 2402 minta vett részt, nemcsak Magyarországról, hanem Romániából, Szlovákiából és Szerbiából is érkeztek nevezők. Ez az abszolút rekord a pálinkaversenyek hazai és nemzetközi történetében is mérföldkőnek számít!
Köszönet és Jövőkép
Köszönjük mindenkinek, aki hisz bennünk és támogat minket ezen az úton! Ez a siker nemcsak a Sáppusztai Pálinkafőzdéé, hanem minden pálinkakedvelőé, aki értékeli a hagyományokat és a minőséget. Nagy öröm számunkra, hogy a legmagasabb színvonalú rendezvény és az ország legkiválóbb termékei között mutathattuk meg, mit jelent igazán a szenvedély és az elhivatottság.
Maradjatok velünk, mert a jövő még több újítással és ízletes meglepetéssel készül!