Termékek Menü

Hogyan készül?

Pálinkáink a legkiválóbb magyar, válogatott alapanyagok felhasználásával és gondos főzőmesterünk kreatív „alkotásaival” készülnek. Már az alapanyag kiválasztásánál elengedhetetlen a szigorú ellenőrzés, hogy az üzembe érkezve csak a zamatos, illatában és ízében fajtajelleges, hibátlan étkezési (magyar) gyümölcsöket dolgozzuk fel. Az ország egész területéről szerezzük be alapanyagainkat. Gyümölcseink erjesztését tisztítás és feldolgozás (aprítás, bogyózás, magozás) után, számítógép által vezérelt saválló tartályokban végezzük (ez biztosítja az állandó optimális hőmérsékletet és a folyamatos keverést). A PH érték beállítását követően következik a pektinbontás, majd az egyes fajélesztők és aromafeltáró segédanyagok bekeverése. Ezen segédanyagok segítik az erjedés helyes útját és az adott fajtára jellemző aromák felszabadulását. A tökéletes erjedést követően német gyártmányú prémium minőségű Kothe tornyos (finomítóoszlopos) lepárló-berendezéssel kíméletes lepárlással készítjük el termékünket a Sáppusztai pálinkát. A kierjedt cefre az erjesztőtartályokból zárt rendszeren keresztül kerül ezekbe a rézből és saválló acélból készült üstökbe, ahol az alkoholos elegy a kíméletes és egyenletes gázfűtésnek köszönhetően lassú párolgásnak indul. A cefre leégésének megelőzéséről és az optimális hőátadásról a beépített keverő berendezés és az üstöt körülölelő vízfürdő gondoskodik. Az előpárlat pontos leválasztását követően, a finomítóoszlopban elhelyezkedő aromatányérok segítségével főzőmesterünk elővarázsolja az adott gyümölcsre jellemző csodás aromákat, amelyek a hűtőrendszerben lecsapódva nyerik el végső halmazállapotukat. Ezen hűtő vízellátását ugyancsak kompjúter vezérli a magas minőség elérésének érdekében. Legvégső lépésként az utópárlat frakciója kerül pontos elkülönítésre, a magas minőség megőrzésének érdekében. Az így elkészült pálinkákat saválló tartályokban megfelelő hőmérsékleten tárolva (minimum 6 hónapig) érleljük, majd a palackozás előtt -a kívánt alkoholfok beállítása után- fagyasztással hőkezeljük és kristálytisztára szűrjük. Pálinkafőzdénk a mennyiségi elvárásokat minden esetben a minőségi követelmények alá rendeli, ezáltal biztosítjuk fogyasztóink számára, hogy mindig a tőlünk megszokott minőséggel találkozzanak egy palack Sáppusztai felnyitása után.