Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Bérfőzés

Bérfőzés

A Sáppusztai Pálinkafőzde bérfőzött pálinkái készítéséhez is a rézből és rozsdamentes acélból készült Kothe márkájú csúcsminőségű készülékeket használja. A berendezések finomítóoszloppal ellátottak, melyben 3 darab Pistorius tányér helyezkedik el. Belső felületük teljes egészében rézből készült. 2014-től már 2x500 literes főzési kapacitással várjuk vendégeinket, így akár egyszerre 1000 liter cefre lefőzését is vállaljuk. Főzőüstjeink minimum kapacitása 250 liter. Bérfőzetőink nálunk kellemes, modern, tiszta és kulturált környezetben, megerőltető fizikai munka nélkül főzethetik ki pálinkáikat, élvezhetik a pálinkakészítés örömeit. A cefre befejtését nagyteljesítményű szivattyúval végezzük. Az üstök felfűtéséről, egyenletes hőmérsékletéről a számítógép által vezérelt gazdaságos gáztüzelés gondoskodik. A hűtőberendezések vízellátását ugyancsak kompjúter vezérli, a magas minőség elérése érdekében.  Az Ön által hozott gyümölcscefréből vagy bogyózott törkölyből a lehető legjobb minőségű pálinkát készítjük el, optimális kihozatallal. Pálinkafőzdénk technológiája biztosítja, hogy értékes gyümölcséből készült cefréje vagy pálinkája ne keveredjen másokéval, mivel minden főzés után magasnyomású mosóberendezés kerül beüzemelésre, a cefre leégésének megelőzéséről pedig a beépített keverőberendezés és az üstöt körülölelő vízköpeny gondoskodik. A főzési folyamatokat főzőmesterünk minden esetben ugyanazzal a precizitással felügyeli, mint saját pálinkáink készítésénél, amely folyamatot természetesen Ön is végigkövethet. A bérfőzésen túl pálinkafőző mesterünk tanácsot ad cefréje elkészítéséhez, tárolásához, illetve bármilyen szakmai kérdésére szívesen válaszol. Az elkészült pálinka alkoholtartalmát a megrendelő kívánsága szerint 38-52 fok közé állítjuk, legoptimálisabb sokak szerint a 45 fok körüli alkoholtartalom, ez alatt már fennáll az opálosodás veszélye is. A pálinka pihentetése után vállaljuk annak palackozását és címkézését is. Ezekhez segítséget nyújtunk a palackok kiválasztásában és beszerzésében, a címkék tervezésében és nyomtatásában.

Foglaljon időpontot még ma: +36 30 727 5000

2015-től bérfőzető ügyfeleink extra ingyenes szolgáltatásként vehetik igénybe a pálinkafőzdénk felső szintjén található panziónk wellness részlegét is, ahol 2 db 6 személyes jakuzzi, infra- és finn szauna áll a vendégek kényelmének szolgálatában. Amíg Ön pihen, mi elkészítjük pálinkáját! Újonnan kialakított kerthelyiségünkben bérfőzetőink ingyenesen használhatják kemencénket, a szalonnasütőt, sparheltot és grillezőt, amelyekhez a tüzelőanyagot, tálaló- és evőeszközöket is ingyenesen biztosítunk!  A pálinkafőzde ezáltal tökéletes helyszín akár pálinkaszerető baráti társaságok, akár családok egész napos kikapcsolódásához. Ezeken felül épületünkben ingyenes WI-FI és kábeltévé is szórakoztatja a vendégeket. Mindezeken felül bérfőzető ügyfeleink kedvezményes áron vehetik igénybe a Sáppusztai Wellnesspanzió igényes kialakítású saját fürdővel ellátott szobáit. Így reggel kipihenten és feltöltődve távozhat. 

Ha szeretné, hogy ismerősei elismeréssel vélekedjenek pálinkájáról válasszon minket! Íme 10+1 ok amiért érdemes nálunk főzetni >>>


 

Jelentkezzen mihamarabb szabad bérfőzési időpontjainkra: +36 30 727 5000


Cefreátvételi szabályok

Megkérjük kedves bérfőzetőinket, hogy az adóigazolványukat (adó azonosító jel) és lakcímkártyájukat mindenképpen hozzák magukkal!
Továbbá felhívjuk a bérfőzetők figyelmét, hogy a cefrét zárt és névvel ellátott műanyag hordókban hozzák az üzembe! A cefre legyen jó minőségű, jól kierjedt. Nem áll módunkban átvenni penészes, ecetes, dohos, földdel szennyezett, vagy fémhordóban tárolt cefrét! Ez az Ön érdeke is nemcsak a miénk, mivel rossz cefréből, semmilyen eszközzel nem lehet jó minőségű pálinkát készíteni.


Bérfőzési jogszabályok

Bérfőzés alatt "a párlat szeszfőzdében a bérfőzető részére történő előállítása" -t értjük. 
A bérfőzést végző szeszfőzdében bérfőzés keretében 50 liter mennyiségig (50 liter 86 fokos gyümöcsszesznek megfelelő pálinka), vagyis 50%-os pálinka esetében 86 liter kedvezményes adómértékkel (1670 Ft/hektoliterfok), 50 liter mennyiség felett a teljes adómérték (3333,85 Ft/hlf) megfizetésével lehet bérfőzött párlatot előállíttatni. Az eladásra szánt bérfőzött párlat (kivéve az adóraktár részére értékesítésre kerülő bérfőzött párlatot) tekintetében meg kell fizetni a teljes adómértéket, amely 1 liter 50 térfogatszázalék alkoholtartalmú bérfőzött párlat esetében 1 670 forint. (3333,85 Ft/ hlf). A kedvezményes adómértékkel lefőzethető 50 liter mennyiségű párlat kizárólag a bérfőzető háztartásában való személyes fogyasztás céljára szolgálhat. Amennyiben egy háztartásban több bérfőzető vagy több magánfőző él, az éves 50 liter mennyiségi korlát szempontjából az általuk főzetett, illetve főzött mennyiségek egybeszámítandók. A bérfőzés során a bérfőzést megrendelő a főzési díjat (a szolgáltatás ellenértékét) valamint a bérfőzési szeszadót is a pálinkafőzdében fizeti meg. Az így elkészült Pálinka forgalomba nem hozható.


Bérfőzés: mi megfőzzük, Önök megisszák!

Bérfőzés: mi megfőzzük, Önök megisszák!A minőségi pálinkának megvan a maga rajongótábora, így ha igazán színvonalasra sikerül a nedű, akkor számíthat rá, hogy nagy sikert arat családja, barátai körében is vásárolt vagy akár saját gyümölcseiből készített italával. Mielőtt azonban bármibe is belevágna, ne feledje, hogy körültekintően válasszon partnert a bérfőzéshez!

Amennyiben nincs lehetősége saját pálinkafőző egységet üzemeltetni, vagy úgy kalkulált, hogy költséghatékonyabb és időtakarékosabb, ha nem vásárol saját eszközöket, válasszon minket! Forduljon hozzánk bizalommal, és engedje, hogy elvégezzük a bérfőzést annak minden velejárójával együtt! Ha igénybe veszi segítségünket, mi gondoskodunk arról, hogy a megrendelt bérfőzés időben elkészüljön, biztosítjuk hozzá a legmodernebb eszközöket, megfelelően karbantartott állapotban, 2 x 500 literes főzési kapacitással, mindezt pedig kedvező áron kínáljuk Önnek!

Keressen minket bizalommal bérfőzést érintő igényeivel és kérdéseivel, hogy minden különleges alkalomra biztosítva legyen az igazi, ízletes pálinka!


A bérfőzésről és a szeszadóról bővebben

A bérfőzésről és a szeszadóról bővebbenBérfőzés keretében lehetőség van ízletes és jó minőségű pálinka előállítására, anélkül, hogy nagy teljesítményű berendezések megvásárlása mellett kellene döntenie. Azok számára, akik kedvelik ezt a nemes italt, és rendelkezésükre áll a megfelelő mennyiségű gyümölcs, kiváló lehetőséget jelent a bérfőzés, hogy hosszú távra biztosítva legyen a saját pálinka.

Szeszfőzdénkben a legnagyobb precizitással készítjük el az italokat, a megrendelő kívánsága szerint, és igény esetén hasznos szakmai tanácsokkal is szívesen ellátjuk az érdeklődőket. A kérdés már csak az lehet, hogy milyen költségekkel kell számolnia a bérfőzést igénybe vevőknek.

2021 január 1-től a bérfőzési szeszadó 0 Ft 86 liter 50%-os mennyiségig.

Jó tudni, hogy az alkoholtartalom függvényében, a szolgáltatást igénybe vevő ügyfélnek szükséges a helyszínen megfizetnie a bérfőzési díjat, valamint a bérfőzési szeszadót, utóbbit havonta fizetjük a vámhatóság felé.

Ha további kérdése lenne a bérfőzési szeszadóval kapcsolatban, vagy igénybe venné bérfőzés szolgáltatásunkat, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!