Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Bérfőzés

Bérfőzés

A Sáppusztai Pálinkafőzde bérfőzött pálinkái készítéséhez is a rézből és rozsdamentes acélból készült Kothe márkájú csúcsminőségű készülékeket használja. A berendezések finomítóoszloppal ellátottak, melyben 3 darab Pistorius tányér helyezkedik el. Belső felületük teljes egészében rézből készült. 2014-től már 2x500 literes főzési kapacitással várjuk vendégeinket, így akár egyszerre 1000 liter cefre lefőzését is vállaljuk. Főzőüstjeink minimum kapacitása 250 liter. Bérfőzetőink nálunk kellemes, modern, tiszta és kulturált környezetben, megerőltető fizikai munka nélkül főzethetik ki pálinkáikat, élvezhetik a pálinkakészítés örömeit. A cefre befejtését nagyteljesítményű szivattyúval végezzük. Az üstök felfűtéséről, egyenletes hőmérsékletéről a számítógép által vezérelt gazdaságos gáztüzelés gondoskodik. A hűtőberendezések vízellátását ugyancsak kompjúter vezérli, a magas minőség elérése érdekében. A bérfőzetők által hozott gyümölcscefréből vagy bogyózott törkölyből a lehető legjobb minőségű pálinkát készítjük el, optimális kihozatallal. Pálinkafőzdénk technológiája biztosítja, hogy értékes gyümölcséből készült cefréje vagy pálinkája ne keveredjen másokéval, mivel minden főzés után magasnyomású mosóberendezés kerül beüzemelésre, a cefre leégésének megelőzéséről pedig a beépített keverőberendezés és az üstöt körülölelő vízköpeny gondoskodik. A főzési folyamatokat főzőmesterünk minden esetben ugyanazzal a precizitással felügyeli, mint saját pálinkáink készítésénél, amely folyamatot természetesen Ön is végigkövethet. A bérfőzésen túl pálinkafőző mesterünk tanácsot ad cefréje elkészítéséhez, tárolásához, illetve bármilyen szakmai kérdésére szívesen válaszol. Az elkészült pálinka alkoholtartalmát a megrendelő kívánsága szerint állítjuk be, legoptimálisabb sokak szerint a 45-48% körüli alkoholtartalom, ez alatt már fennáll az opálosodás veszélye is. A pálinka pihentetése után vállaljuk annak palackozását és címkézését is. Ezekhez segítséget nyújtunk a palackok kiválasztásában és beszerzésében, a címkék tervezésében és nyomtatásában.

Foglaljon időpontot még ma: +36 30 727 5000

2015-től bérfőzető ügyfeleink extra ingyenes szolgáltatásként vehetik igénybe a pálinkafőzdénk felső szintjén található panziónk wellness részlegét is, ahol 2 db 6 személyes jakuzzi, infra- és finn szauna áll a vendégek kényelmének szolgálatában. Amíg Ön pihen, mi elkészítjük pálinkáját! Újonnan kialakított kerthelyiségünkben bérfőzetőink ingyenesen használhatják kemencénket, a szalonnasütőt, sparheltot és grillezőt, amelyekhez a tüzelőanyagot, tálaló- és evőeszközöket is ingyenesen biztosítunk!  A pálinkafőzde ezáltal tökéletes helyszín akár pálinkaszerető baráti társaságok, akár családok egész napos kikapcsolódásához. Ezeken felül épületünkben ingyenes WI-FI és kábeltévé is szórakoztatja a vendégeket. Mindezeken felül bérfőzető ügyfeleink kedvezményes áron vehetik igénybe a Sáppusztai Wellnesspanzió igényes kialakítású saját fürdővel ellátott szobáit. Így reggel kipihenten és feltöltődve távozhatnak az elkészült párlattal.

Ha szeretné, hogy ismerősei elismeréssel vélekedjenek pálinkájáról válasszon minket! Íme 10+1 ok amiért érdemes nálunk főzetni >>>


 

Jelentkezzen mihamarabb szabad bérfőzési időpontjainkra: +36 30 727 5000


Cefreátvételi szabályok

Megkérjük kedves bérfőzetőinket, hogy az adóigazolványukat (adó azonosító jel) és lakcímkártyájukat mindenképpen hozzák magukkal!
Továbbá felhívjuk a bérfőzetők figyelmét, hogy a cefrét zárt és névvel ellátott műanyag hordókban hozzák az üzembe! A cefre legyen jó minőségű, jól kierjedt. Nem áll módunkban átvenni penészes, ecetes, dohos, földdel szennyezett, vagy fémhordóban tárolt cefrét! Ez az Ön érdeke is nemcsak a miénk, mivel rossz cefréből, semmilyen eszközzel nem lehet jó minőségű pálinkát készíteni.


Bérfőzési jogszabályok

Bérfőzés alatt "a párlat szeszfőzdében a bérfőzető részére történő előállítása" -t értjük. 
A bérfőzést végző szeszfőzdében bérfőzés keretében 50 liter mennyiségig (50 liter 86 fokos gyümöcsszesznek megfelelő pálinka), vagyis 50%-os pálinka esetében 86 liter kedvezményes adómértékkel (0 Ft/hektoliterfok), 50 liter mennyiség felett a teljes adómérték (5658,4 Ft/hlf) megfizetésével lehet bérfőzött párlatot előállíttatni. Az eladásra szánt bérfőzött párlat (kivéve az adóraktár részére értékesítésre kerülő bérfőzött párlatot) tekintetében meg kell fizetni a teljes adómértéket. A kedvezményes adómértékkel lefőzethető 50 liter mennyiségű párlat kizárólag a bérfőzető háztartásában való személyes fogyasztás céljára szolgálhat. Amennyiben egy háztartásban több bérfőzető vagy több magánfőző él, az éves 50 liter mennyiségi korlát szempontjából az általuk főzetett, illetve főzött mennyiségek egybeszámítandók. A bérfőzés során a bérfőzést megrendelő a főzési díjat (a szolgáltatás ellenértékét) valamint a bérfőzési szeszadót is a pálinkafőzdében fizeti meg. Az így elkészült párlat forgalomba nem hozható.


Házi vagy bolti pálinka? Melyik az igazi?

Bérfőzés: mi megfőzzük, Önök megisszák!A minőségi pálinkának mindig megvan a maga rajongótábora, legyen az akár bérfőzetett vagy boltban vásárolt. Sokan ódzkodnak a bolti pálinkától, mondván, hogy a házi pálinka az igazi pálinka és a bolti pálinkákba különböző aroma anyagokat kevernek esetleg cukrot használnak az erjesztéséhez. Ez koránt sem így van. Manapság a kereskedelmi főzdéknek és termékeiknek nagyon szigorú előírásoknak kell megfelelniük, amelyet a NÉBIH és a vámhatóság évente vagy akár gyakoribb rendszerességgel is ellenőriz, mind a pálinkafőzde üzemében mind pedig a különböző fogyasztási vagy értékesítési helyeken. Tehát egy úgymond bolti pálinkára sokkal szigorúbb előírások vonatkoznak mint egy bérfőzés keretein belül készítettre. Ez persze nem zárhatja ki, hogy egyes kereskedelmi főzdék megpróbáljanak spórolni az alapanyagon, vagy az adott gyümölcscefre kihozatalát helyezzék előtérbe a minőség ellenében. Ez viszont a kiéleződött versenypiaci helyzetben és a reneszánszát élő pálinkakultúra fényében nagyon rossz stratégia. A modern pálinkafőzdékben manapság hűtött erjesztés mellett oxidáció mentesen megy végbe az erjedés, szemben az otthoni "hordóban kevergetős" megoldásokkal szemben. Tehát a legtöbb főzde manapság egyre nagyobb hangsúlyt fektet a fogyasztói elégedettségre. Mi, a Sáppusztai Pálinkafőzdénél is azon dolgozunk, hogy aki egyszer megismeri termékeinket, számára ne legyen kérdés többé mit emel le a boltban ha egy minőségi pálinkára vágyik. Szoktuk mondani, hogy a legjobb vásárló a visszatérő vásárló. 
Ezek persze nem zárják ki a bérfőzetett pálinka minőségét sem, de valljuk hogy a hozott alapanyag rendkívül meghatározó egy bérfőzött pálinka esetében is. Ráadásul egy saját kertből szedett gyümölcs esetében további nehézséget okoz, hogy az csak folyamatos szedéssel akár több hét alatt gyűjthető be, így mire az utolsó adag is feldolgozásra kerül addigra a korábban szedettet már főzni kellene. Tehát, ha a bérfőzető nem kellő gondossággal választ alapanyagot és készíti el a cefrét, akkor sajnos a legmodernebb berendezésekkel sem lehet belőle kiváló pálinkát készíteni. Szerencsére egyre többen vannak olyan bérfőzők, akik érdeklődnek a cefrekészítés iránt, tanácsokat kérnek szakemberektől és évről évre jobb cefréket készítve  maguk is érzik a minőségbeli változást. Ők azok, akik már tapasztalatból tudják azt is, hogy a befektetett munka gyümölcsét (a kierjedt cefrét) csak a megfelelő bérfőzdébe szabad elvinni, ahol kellő figyelemmel és szaktudással gondoskodnak annak kifőzéséről. Ebben az esetben rendkívül fontos az is, hogy a kierjedt cefre minél hamarabb a főzőüstökbe kerüljön, tehát a főzetők időben gondoskodjanak az időpont lefogalalásáról.

Legyen szó tehát úgymond házi (bérfőzetett) vagy bolti (kereskedelmi) pálinkáról, a minőséget nem ezen jelzők fogják meghatározni. A színvonalas pálinkát és az osztatlan sikert mindkét esetben az alapanyag, a szakértelem és a helyes technológia használata fogja meghozni számunkra. Ha ezek mind megvannak büszkén mondhatjuk vendégeinknek, hogy "Na ezt kóstold meg!!!"