Termékek Menü
0

Hogyan készül?

Már az alapanyag kiválasztásánál elengedhetetlen a szigorú ellenőrzés, hiszen a gyümölcs jellege fogja meghatározni a majdani pálinkánk illatát és ízvilágát is. Ezért fontos számunkra, hogy az üzembe csak a zamatos, illatában és ízében fajtajelleges, hibátlan étkezési (magyar) gyümölcsöket érkeztessük be, majd dolgozzuk fel. Ezen alapanyagokat elismert őstermelőktől illetve saját gyümölcsöseinkből válogatjuk össze. Gyümölcseink erjesztését tisztítás és feldolgozás (aprítás, bogyózás, magozás) után, számítógép által vezérelt saválló tartályokban végezzük (ez biztosítja az állandó optimális hőmérsékletet és a folyamatos keverést). A PH beállítását követően következik az egyes fajtaélesztők és aromafeltáró segédanyagok bekeverése. Ezen segédanyagok segítik az erjedés helyes útját és az adott fajtára jellemző aromák felszabadulását. A tökéletes erjedést követően német gyártmányú prémium minőségű Kothe tornyos (finomítóoszlopos) lepárló-berendezéssel kíméletes lepárlással készítjük el termékünket a Sáppusztai pálinkát. A kierjedt cefre az erjesztőtartályokból zárt rendszeren keresztül kerül ezekbe a rézből készült üstökbe, ahol az alkoholos elegy a kíméletes és egyenletes gázfűtésnek köszönhetően lassú párolgásnak indul. A cefre leégésének megelőzéséről és az egyenletes hőátadásról beépített keverőberendezésünk és az üstöt körülölelő vízfürdő gondoskodik. Az előpárlat pontos leválasztását követően, a finomítóoszlopban elhelyezkedő aromatányérok segítségével főzőmesterünk elővarázsolja az adott gyümölcsre jellemző csodás aromákat, melyek a hűtőrendszerben lecsapódva nyerik el végső halmazállapotukat. Ezen hűtő vízellátását ugyancsak kompjúter vezérli a magas minőség elérésének érdekében. Legvégső lépésként az utópárlat frakciója kerül pontos elkülönítésre. Az így elkészült pálinkákat saválló tartályokban megfelelő hőmérsékleten tárolva (minimum 6 hónapig) érleljük, majd a palackozás előtt -a kívánt alkoholfok beállítása után- fagyasztással hőkezeljük és kristálytisztára szűrjük. Pálinkafőzdénk a mennyiségi elvárásokat minden esetben a minőségi követelmények alá rendeli, ezáltal biztosítjuk fogyasztóink számára, hogy mindig a tőlünk megszokott minőséggel találkozzanak egy palack Sáppusztai felnyitása után.